کابل کشی شبکه و اجرای شبکه

ممکن است در یک شبکه انواع تجهیزات ارتباطی وسایل مانند هاب ، مودم ، سوئیچ یا تجهیزات پایانه مثل رایانه‌ها و یا چاپگرها وجود داشته باشد . هنگامی که تجهیزات ارتباطی داده‌ها از طریق کابل با هم اتصال و پیوند داشته باشند کابل کشی شبکه می‌گویند ، اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم یعنی برای وصل کردن دستگاه‌ های یک شبکه به یکدیگر به کابل وعملیات کابل کشی شبکه نیاز است . کابل کشی شبکه استانداردها و قواعد مخصوصی دارد که می‌تواند در هنگام سرعت ارتباط   عمر شبکه اثر خود را به خوبی نشان دهد .
در ادامه این مطلب قصد داریم نکات بسیار کاربردی و مهم را درباره یک کابل کشی شبکه مناسب و استاندارد برای شما بیان کنیم تا شما عزیزان با رعایت این نکات از پایدار بودن شبکه خود اطمینان کامل را به دست بیاورید و یا اگر قصد کابل کشی دارید بدون داشتن کوچکترین تردید کار خود را به اتمام برسانید  .

استاندارد های کابل کشی شبکه‌های کامپیوتری

حتماً شما هم اطلاعات زیادی در مورد استانداردهای کابل کشی ندارید ، امروزه فناوری اطلاعات و زیر شاخه‌های آن مهم‌ ترین و با ارزش‌ترین مسائل جوامع بشریت است و منظور از قواعد کابل کشی ففالیت‌های منظم یک شبکه است که با رعایت استانداردهای مربوطه به کابل کشی شبکه تبدیل می‌شود .
انواع استانداردهای کابل کشی شبکه
استانداردهای کابل کشی شبکه به طور کلی به دو صورت معرفی می‌شوند :
  • TIA/EIAاستاندارد کابل کشی 
  • `استاندارد کابل کشی ISO/IEC 11801
استاندارد کابل کشی TIA/EIA چیست؟
با توجه به این نوع از استاندارد کل سیستم کابل کشی ساختمان می‌تواند به واحدهای ساده‌تر تقسیم کرد در این نوع از استاندارد تمامی موارد ذکر شده در زیر به ساده‌ترین شکل ممکن تعریف می‌شود .
  • طول کابل‌ها
  • نوع کانکتورها
  • کارایی شبکه و رسانه‌های مربوط به آن
  • توپولوژی لازم
استاندارد کابل کشی TIA/EIA 568 چیست؟
این نوع از استاندارد کابل کشی در حقیقت آخرین تجدید نظر در مورد تعریف یک کابل کشی در ساختار است که از مبانی آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد .
  • زیرساخت ناحیه کاری
  • زیرساخت اتاق تجهیزات
  • زیر ساخت ورودی ساختمان
  • زیرساخت  اتاق و اتاقک
  • زیرساخت کابل
این نوع از استاندارد کابل کشی شبکه در ۱۳ مرحله تعریف شده است که هم اکنون شما با چندتایی از آن‌ها آشنا می‌شوید .
1. برای برقراری اتصال و ایجاد ارتباط .
2. طول سیم کشی از مبدا تا ایستگاه بیشتر از ۱۱۱ متر نباید باشد .
3. تهیه نقشه از مسیر تجهیزات از الزامات این کار است .
4. باید از کابل‌های استفاده شود که قابلیت ارسال اطلاعات با سرعتی بالا را داشته باشد .
5. در صورت مشترک بودن کانال کابل کشی و کابل برق رعایت نکات ایمنی بسیار ضروری است
6. از استفاده از منابعی که باعث ایجاد نویز الکترومغناطیسی در داخل رک ها می‌شود باید خودداری شود .
7. بهترین استاندارد برای استفاده در کابل کاربر حداکثر مجاز ۳ متر است .
کابل کشی شبکه یکی از مهمترین اقداماتی است که باید جهت شروع فعالیت در ارتباط با فناوری اطلاعات انجام بدهید این کابل کشی باید ساختاری بسیار پیشرفته و بر اساس استانداردهای خاص صورت بگیرد در صورتی که شما عزیزان قصد کابل کشی شبکه خود را دارید می توانید با مشاوران حرفه‌ای و با تجربه ما تماس حاصل فرمایید و اطلاعات مورد نیاز را به دست آورید .

وسایل مورد نیاز برای کابل کشی شبکه

در ادامه این مطلب ما قصد داریم تا در مورد تجهیزات مورد نیاز برای انجام کابل کشی شبکه صحبت کنیم . یکی از مهم‌ترین فرایندهایی که برای ایجاد یک شبکه نیاز است ، کابل کشی آن شبکه است که برای انجام این کار به تجهیزات بسیار خاصی نیاز است ، در ادامه ما می‌خواهیم تا شما را با این تجهیزات آشنا کنیم .
اگر به طور کلی بخواهیم نگاهی به تجهیزات شبکه بیندازیم می‌توان آن را به دو دسته تقسیم کرد که این دو دسته عبارتند از :
  • تجهیزات فعال شبکه 
  • تجهیزات غیر فعال شبکه 
به دسته‌ای از تجهیزات که فعالیت‌های الکترونیکی در داخل آنها صورت می‌گیرد تجهیزات فعال گفته می‌شود در ادامه به معرفی تجهیزات فعال شبکه خواهیم پرداخت و اطلاعات مربوطه به هر کدام را برای شما بیان می‌کنیم .
سوئیچ
در حقیقت سوئیچ‌ها وظییفه انتقال ترافیک را در شبکه‌ها برعهده دارند .
روتر
وظیفه اصلی روتر یا همان مسیریاب ایجاد یک مسیر ارتباطی بین شبکه‌های گوناگون است .
ساعقه گیر
برق گیر یا همان صاعقه گیر قطعه‌ای در شبکه است که وظیفه آن جلوگیری از آسیب رسیدن به سایر تجهیزات شبکه است .
سرور
سرورها در انواع و اندازه‌های مختلفی تولید و طراحی می‌شود اما سه مورد از این سرورها رایج‌تر هستند مثل سرورهای ایستاده ، رکمونت و تیغه ای . سرورهای ایستاده شباهت بسیاری به کامپیوترهای شخصی امروزه دارد اما در ابعاد و سایزهای بزرگتر.
کارت شبکه
به رابطه فیزیکی که بین ایستگاه‌ها و شبکه‌ها ایجاد می‌شود کارت شبکه می‌گویند .
کارت شبکه بی سیم
نوعی از کارت شبکه است که وظیفه آن ایجاد ارتباط بین شبکه‌های بی‌سیم است که بیشتر با نام وای فای شناخته می‌شود .
تجهیزات بی سیم لیزری
در برخی از تکنولوژی‌ها به منظور ایجاد ارتباط از امواج لیزری به جای امواج رادیویی استفاده می‌شود . و اما به دسته تجهیزات که قابل برنامه‌ریزی نیستند نمی‌توان بر روی اطلاعات آن تغییری ایجاد کرد تجهیزات غیر فعال می‌گویند برای آشنایی بیشتر با تجهیزات غیر فعال شبکه در ادامه مطلب با ما همراه باشید .
کابل شبکه مسی
به کابل‌های مسی که از به هم پیوستن چندین رشته به هم به وجود آمده‌اند کابل شبکه گفته می‌شود .
رک
به محفظه‌ای فلزی که در داخل آن روترها ، سرورها ، سوئیچ‌ها و … قرار دارند رک میگویند .
سوکت کابل مسی یا کانکتور
برای آنکه بتوان کابل‌های مسی را به سایر قسمت‌ها و تجهیزات شبکه اتصال داد از سوکت کابل مسی استفاده می‌کند .
فیبر نوری
به رشته‌هایی که از جنس پلاستیک یا شیشه هستند و در آن اطلاعات به جای جریان با برق با پرتوهای نوری انتقال داده می‌شوند فیبر نوری می‌گویند .
پریز شبکه
در هر ایستگاهی به منظور ایجاد ارتباط با شبکه باید از پریز ها استفاده شود .
داکت
به مسیری که به منظور ارتباط کابل شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد و اکثراً در انواع پلاستیکی و فلزی تولید می‌شود داکت می‌گویند .
ترانک
ترانک ها نوعی از داکت هستند که در ابعادی استاندارد ساخته می‌شوند تا پریزهای برق و شبکه روی آن قابل نصب باشند .
کانکتور
برای ایجاد ارتباط و اتصال بین کابل‌ها با دیگر تجهیزات شبکه از کانکتور استفاده می‌شود .
پچ پنل
محلی که در آن کابل ها و تجهیزات فعال داخل رک با هم در ارتباط هستند پچ پنل می گویند .

نکات مهم در کابل کشی شبکه و مراحل کابل کشی شبکه

شما در هنگام کابل کشتی باید توجه داشته باشید که در هنگام چرخش زاویه کابل ها بیشتر از ۹۰ درجه نباید باشد زیرا این کار باعث کاهش سرعت می‌شود و همچنین یکی دیگر از نکات مهمی که رعایت کردن آن برای کابل کشی واجب است این است که کابل هرگز نباید تحت فشار باشد و باید بتواند که آزادانه حرکت کند .
کابل کشی توکار شبکه
 نصب کابل‌های شبکه به دو صورت توکار و روکار قابل انجام است در روش توکار کابل‌های شبکه در داخل دیوارها قرار می‌گیرند و برای انجام این کار نیاز به کنده کاری و گچ‌کاری دوباره در ساختمان است برای انجام این کار باید مسیر کابل‌ها در داخل دیوار کنده کاری شود و سپس کابل‌ها را در درون دیوار قرار داده و سپس دوباره روی آن را گچ‌کاری کرد .
کابل کشی روکار شبکه 
یکی از مهمترین مواردی که در قیمت کابل کشی شبکه تاثیر بسیاری دارد نصب کابل‌ها به صورت روکاراست  در این روش کابل ها بر روی دیوار قرار گرفته که می‌توان کابل کشی شبکه را با سرعتی بیشتر و هزینه کمتر اجرا کرد در این روش برای زیبایی دیوارها کابل ها را در درون داکت‌های پلاستیکی قرار می‌دهند هر کدام از این روش‌ها معایب و مزایای خود را دارد و شما با توجه به محیط باید یکی از این دو روش‌ها برای کابل کشی انتخاب کنید .
کابل کشی شبکه از کف
یکی از روش های کابل کشی کابل کشی از کف می‌باشد  برای کابل کشی از کف دو روش وجود دارد یعنی استفاده از کف کاذب یا داخل کف ساختمان .
کابل کشی از کف ساختمان یعنی در هنگام ساختن کف ساختمان به اندازه ارتفاع سینی عمقی را قرار می‌دهند برای این کار از سینی های فلزی در هشدار استفاده می‌کند وسپس روی سینی‌ها را سرامیک می‌کند .
اما در کابل کشی زیر کف کاذب پس از نصب کف‌های کاذب سینی‌ها را در زیر آن قرار می‌دهند و کابل کشی را به اتمام می‌رساند . 
همانطور که در بالاتر نیز متوجه آن شدید کابل کشی شبکه نیاز به تجهیزات خاص و تجربه بالا دارد پس اگر شما عزیزان هم به دنبال کابل کشی شبکه هستید می توانید با همکاران با تجربه و با سابقه ما تماس حاصل فرمایید تا همکاران ما اطلاعات مورد نیاز را در اختیار شما قرار دهند تا با خیالی آسوده هم از لحاظ قیمت و هم از لحاظ کیفیت خود را به نحوی احسنت انجام دهید .
اطلاعات تماس با ما
تلفن : 02191010136
موبایل : 09125433420 
آدرس : تهران ، خیابان پیروزی ، خیابان جعفر نژاد ، کوچه جهانشاهی ، پلاک 35

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت گسترش انفورماتیک پارس فیبر می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح