خدمات طراحی و پیاده سازی دیتا سنتر

ایجاد یک مکان جهت تجمع و جمع اوری سرور های یک شبکه و به کارگیری یکسری منابع مشترک در جهت نگهداری و محافظت از ان ها، از مهم ترین و موثر ترین عاملی است که سبب محقق شدن اهداف یک سارمان می شود. در اینجا به بررسی خدمات طراحی و پیاده سازی دیتاسنتر می پردازیم.

اقدامات لازم برای پیاده سازی و طراحی دیتا سنتر

از اقداماتی که باید برای طراحی دیتا سنتر انجام دهید به شرح زیر می باشند:
  • دریافت مجوز های لازم
  • تهیه کردن نقشه های فنی و طراحی اولیه platform 
  • تهیه کردن تجهیزات سخت افزار مانند کامپیوتر ها و دستگاه ذخيره سازی اطلاعات
  • فراهم اوردن کابل کشی و تجهیزات شبکه 
  • تامین بودجه و هزینه
  • تهیه ی تجهیزات ژنراتور و برق اظطراری 
  • تامین و خرید یک ساختمان مناسب 
  • آماده سازی گروه اجرا و پشتیبانی 
  • نصب و راه انداری تجهیزات 
  • تست های اولیه
  • ایجاد مرکز پاسخگویی به مشترکان

طراحی دیتا سنتر

در طراحی و پیاده سازی یک دیتا سنتر باید به جنبه های مختلفی همچون میزان دما و رطوبت اتاق، میزان استحکام کف اتاق از نظر این که چه مقدار وزنی را می تواند تحمل کند، میزان نور و روشنایی اتاق، سیستم هوا ساز، اعلام و اطفاء حریق و نیز برق توجه کرد. در این مقاله قصد داریم به طور کامل به این موارد بپردازیم  و شما عزیزان را با طراحی و پیاده سازی دیتا سنتر به خوبی اشنا کنیم.
مکان : هنگامی که می خواهید یک مکان مناسبی را برای طراحی و ساخت دیتا سنتر انتخاب کنید باید ابتدا یک سری پارامتر ها را در نظر بگیرید. برای مثال مکانی که انتخاب می کنید، نباید در قمستی از ساختمان باشد که توسط بخش های اصلی ساختمان مانند دیوار ها و آسانسور محدود باشد. اتاق باید برای ورود تجهیزات بزرگ به داخل مرکز داده دسترسی داشته باشد.
مکانی که انتخاب می کنید نباید در محدوده ی موارد زیر قرار بگیرد :
  • منابع الکترومغناطیس 
  • ترانسفورماتور 
  • منابع نویز
  • ژنراتور و موتور
  • تجهیزات X-ray
  • تجهیزات فرستنده رادار
  • تجهیزات رادیویی
  • دستگاه قوس الکتریکی
طراحی دیتا سنتر باید به گونه ای باشد که از پنجره ی رو به خارج برخوردار نباشد. زیرا این امر سبب افزایش یافتن دما و کاهش امنیت می شود.
سطح دسترسی : در پیاده سازی و طراحی دیتا سنتر باید از سیستم های کنترل تردد استفاده شود. این سیستم ها سبب می شوند که درب های دیتا سنتر تنها بر روی اشخاص مجاز باز گردد. سیستم های کنترل تردد با توجه به عوامل و پارامتر های مختلف اشخاص مجاز را شناسایی می نمایند. بعضی از ان ها به صورت کارتی اند و با بارکد عمل می کنند. بعضی از ان ها بر اساس پارامتر های بیولوژیکی مانند اسکن عنبیه ی چشم و یا اثر انگشت عمل می کنند و برخی دیگر RFID هستند. شما عزیزان باید بر اساس بودجه ی خود و همچنین میزان امنیتی که نیاز دارید، از این سیستم ها استفاده کنید. سیستمی که می تواند بیشتر از یک پارامتر ( برای مثال اسکن چهره به همراه رمز ورود، تن صدا و اثر انگشت ) را ارزیابی کند مسلما بهترین و کار امد ترین سیستم به حساب می اید.
سایز : ابعاد دیتا سنتر باید به گونه ای باشد که بتوان تمامی تجهیزات پیش بینی شده فعلی را در داخل ان قرار داد. هنگام خرید تجهیزات می توانید انداره ی دقیق ان را از فروشنده بپرسید. در طراحی دیتا سنتر فضا باید به گونه ای باشد که در اینده بتوان له راحتی طرح های توسعه یافته را پوشش داد. دیتا سنتر به فضایی مانند انبار نیاز دارد که بتوان در ان لوازم مصرفی و قطعات یدکی را ذخیره کرد. 
اقلامی همچون فیلتر های هوا ساز، تجهیزات نو درون کارتن، تایل های کف کاذب اضافی، کابل های اضافه، تجهیزات یدکی، رسانه های ذخیره سازی یدکی و همچنین کاغذ های ذخیره را می توان در خارج از دیتا سنتر نگهداری کرد.
در طراحی دیتا سنتر باید بخشی برای باز نمودن بسته بندی، اماده سازی و تست تجهیزات ساخته شود. به خاطر این که تجهیزات در خارج از اتاق کامپیوتر باز می شوند، این امر درواقع سبب کاهش ورود گرد و خاک می گردد. همچنین توجه کنید که باید فضای کافی را برای سیستم های اعلام و اطفاء حریق، تابلو های هواساز و برق به وجود اورید. تجهیزات توزیع برق و هوا ساز نیز به فضایی کافی نیاز دارند. وجود یک اتاق پرینتر و مرکز عملیات در کنار دیتا سنتر نیاز است. اتاق پرینتر بايستی در خارج از اتاق کامپیوتر قرار بگیرد و در قسمت اتاق کامپیوتر، از یک سیستم تهویه ی جداگانه برخوردار باشد. زیرا غبار کاغذ و تونری که پرینتر ها ایجاد می کنند برای تجهیزات اتاق کامپیوتر بسیار مضر می باشند. 
با توجه به استاندارد NFPA 75 داشتن یک اتاق جداگانه برای رسانه های ذخیره سازی از جمله Tape ها ضروری می باشد. زیرا نوارها از بخارات بسیار سمی و خطرناکی برخوردار می باشند. سیستم هایی همچون سیستم های هوا ساز، سیستم های برق و همچنین سیستم ها اعلام و اطفا ی حریق نیازمند به اتاق هایی مجزا می باشند. در اصل وجود این اتاق ها سبب می شود که افراد تعمیرکار کار به اتاق کامپیوتر کمتر رفت و امد کنند و در این صورت امنیت شما عزیزان بالا برود.
سایر تجهیزات : در اتاق کامپیوتر، تجهیزات کنترل برق مانند تابلو برق ها،  ، UPS تا ۱۰۰ کیلو وات قابل نصب می باشند. هر UPS ی که از باطری بالا تری برخوردار است باید در یک فضای مستقل قرار بگیرد و باطری های اسیدی،  UPS بالاتر از ۱۰۰ کیلو وات نصب می شوند. توجه کنید که وسایلی مانند لوله ی اب، لوله فاضلاب، لوله های فن کوئل، لوله ی گاز و لوله هوای فشرده که به اتاق کامپیوتر مربوط نمی شوند، باید حذف شوند. 
سقف کاذب : توجه کنیه که در پیاده سازی و ساخت دیتا سنتر، سقف ان باید حداقل تا ارتفاع ۲.۵ متر باشد. این ارتفاع از بالای کف کاذب تا زیر سقف کاذب حساب می می شود.
پاک سازی محیط : جهت جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل دیتا سنتر باید قسمت هایی مثل دیوار ها، کف و سقف دیتا سنتر را به خوبی پوشش دهید. استفاده از رنگ هایی که به روشنایی دیتا سنتر کمک می کند نیز باید در نظر گرفته شود.
روشنایی: در طراحی دیتا سنتر حداقل میزان روشنایی مجاز، ۲۰۰ لوکس درسطح عمودی و ۵۰۰ لوس در سطح افقی می باشد. هر یک از لامپ های روشنایی دیتا سنتر باید از تابلو برق های متفاوتی تغذیه کنند و اصلا از برق تجهیزات استفاده نکنند. در طراحی و ساخت دیتا سنتر اصلا از کلید های دیمر دار استفاده نکنید.
درب ها : درب های دیتا سنتر باید بدون پاشنه باشند و در یک متر عرض و ۲.۵ متر ارتفاع ساخته شوند. درب دیتا سنتر یا باید به صورت کشویی طراحی شود و یا لولای ان باید به گونه ای باشد که به سمت بیرون باز گردد.
کف اتاق : ظرفیت کف دیتا سنتر باید به اندازه ای باشد که تمام تجهیزات بر روی ان نصب شوند.
مقابله با زلزله : پیاده سازی و طراحی دیتا سنتر باید در ساختمانی صورت بگیرد که در مقابل زلزله بسیار مقاوم می باشد. ساختمان مد نظر باید به میزانی مستحکم‌ باشد که خیال شما را از این که هنگام وقوع زلزله به تاسیسات شما هیج گونه اسیب جدی و جبران ناپذیری وارد نمی شود، راحت کند.
طراحی محیطی : دستگاه هوا ساز باید توانایی این را داشته باشد که به اتاق کامپیوتر در ۳۶۵ روز سال به مدت ۲۴ ساعت شبانه روز، سرویس بدهد. آلاینده های موجود در اتاق کامپیوتر باید مطابق استاندارد ANSI/TIA-569-B باشد. با استفاده از یک ژنراتور ویژه، سیستم هوا ساز دیتا سنتر باید پشتیبانی شود. دیتا سنتر باید به گونه ای طراحی شود که در ان میزان دما و رطوبت دائما در حال کنترل شدن باشد. در اتاق کامپیوتر میزان دما و رطوبت باید به صورت زیر باشد :
رطوبت نسبی:  باید بین ۲۰ تا ۲۵ درجه ی سانتی گراد تنظیم شود.
حداکثر دمای نقطه ی شبنم : باید ۲۱ درجه ی سانتی گراد باشد.
رطوبت نسبی : باید ۴۰ درصد تا ۵۵ درصد باشد.
حداکثر تغییرات دما در ۱ ساعت : باید ۵ درجه ی سانتی گراد باشد.
طراحی الکتریکی: در دیتا سنتر جهت تامین کردن برق تجهیزات از کابل های کشی مجزا و نیز منابع جداگانه استفاده نمود. از پریز های رک جهت به کار گیری وسایل برقی مانند دریل و جاروبرقی خودداری کنید. پریز های اتاق باید بر روی دیوار با فاصله ی ۳.۶۵ متر و یا کمتر قرار بگیرند. در ساخت دیتا سنتر، تابلو های برق باید از طریق ژنراتور های اتاق پشتیبانی بشوند. با توجه به میزان حداکثر بار، ژنراتور مد نظر باید انتخاب و تهیه شود. در طراحی دیتا سنتر باید از سيستم ارتی که بر اساس استاندارد ANSI/TIA/EIA-J-STD-607-A استفاده کرد.
اطلاعات تماس با ما
تلفن : 02191010136
موبایل : 09125433420 
آدرس : تهران ، خیابان پیروزی ، خیابان جعفر نژاد ، کوچه جهانشاهی ، پلاک 35

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت گسترش انفورماتیک پارس فیبر می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح